Terug naar overzicht

Oud-student genomineerd voor Prix de Rome

Smits is multidisciplinair en doet onder andere aan beeldhouwen en vormgeving. Hij maakt vaak gebruik van afvalmateriaal zoals plastic tassen.

Prix de Rome is de Nederlandse prijs voor kunstenaars en architecten tot 35 jaar. De vier uiteindelijke genomineerden voor de Prix de Rome strijden om geldprijzen van 45.000 euro voor de eerste prijs, 20.000 euro voor de tweede prijs en twee keer 10.000 euro voor de derde en vierde prijs.

Uitreiking in mei

Smits die in 2001 is afgestudeerd bij Avans is een van de tien kunstenaars die op de longlist staan. In totaal waren 230 deelnemers in de race voor een plaats op de lijst. Of Smits een van de vier genomineerden wordt en dus meedingt voor geldprijzen wordt halverwege december bekend gemaakt. In mei vindt de uiteindelijke uitreiking van de Prix de Rome plaats. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?