Terug naar overzicht

‘Snuivende student niet geschikt voor open dag’

‘Wat studenten snuiven en slikken’, staat in dikke letters op de omslag van VOX. Een foto toont een meisje dat van een spiegeltje drugs snuift. Dat kon wel eens de verkeerde indruk wekken, bedacht de afdeling communicatie. Die schoof de bakken met VOX opzij toen ouders en kinderen binnenkwamen.

‘Je moet het niet zo zwaar opvatten’, zegt woordvoerder Willem Hooglugt. ‘Het blad is niet vernietigd. Wie het graag had willen lezen, had het wel kunnen vinden. Maar het blad is nu eenmaal voor een interne doelgroep. Het is niet bedoeld om op een voorlichtingsdag uit te delen.’

 

Ook de hoofdredacteur van VOX, Chris-Jan van der Heijden, vindt dat er van een mug een olifant wordt gemaakt. Het woord ‘censuur’ noemt hij way over the top. ‘Het is een klein intern dingetje, meer niet.’

 

Een bericht dat de redactie over het voorval op de website plaatste (met de vriendelijke kop ‘Voorlichtingsdag breekt records’) werd spoedig weer verwijderd. ‘Van dat speldenprikje heb ik achteraf spijt’, zegt Van der Heijden, ‘want daarmee maakten we het zelf groter dan het was.’

 

En zo bleef de vrede bewaard tussen het college van bestuur, de afdeling communicatie en de redactie van het universiteitsblad. Alleen het Nijmeegse studentenblad ANS kan zijn woede niet verbergen. ‘Het is schandalig dat het College van Censuur krampachtig de trukendoos opentrekt voor een dergelijk onschuldige voorkant, onder het mom van eventuele imagoschade.’ [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?