Terug naar overzicht

Stiltecentrum keert na drie jaar terug

Corina van Steenhoven van de Diensteenheid Marketing Communicatie en Studentenzaken is blij dat er eindelijk weer een stiltecentrum komt bij Avans. ‘Het heeft in Breda toch een lange traditie. Het is fijn dat die nu wordt voortgezet.’

‘Ik wil wel af van het vrijwilligerskader. Het stiltecentrum moet een volwaardige plaats hebben binnen de organisatie. Dat betekent met financiering’, stelt Van Steenhoven. Zij is daarover onder andere in gesprek met Avans Vitaal. ‘Naast fysieke gezondheid, is ook mentale gezondheid belangrijk. Medewerkers zouden in het stiltecentrum bijvoorbeeld meditatielessen kunnen volgen.’

Stiltecentrum Den Bosch

Volgens Van Steenhoven is er vanuit de school ook vraag naar een stiltegebied. ‘Zeker nadat we een stiltecentrum hebben geopend in Den Bosch rijst ook in Breda weer de vraag naar zo’n plek.’

Begin februari wordt het stiltecentrum geopend met diverse workshops. Op dit moment wordt er geschilderd in de ruimte in het souterrain aan de Hogeschoollaan. De inrichting van het stiltecentrum is ontworpen door Renate Vos, oud-student van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?