Terug naar overzicht

Tevreden stagiairs

Dat concludeert het ‘studentenbureau’ van de Laurens Simonse Groep in zijn stagemonitor. Waarom de waardering zo omhoog is geschoten, wordt niet duidelijk. Ook is het de vraag hoe representatief het onderzoek is: zo volgt slechts 16,5 procent van de 407 ondervraagden een wo-opleiding; het overgrote deel (71 procent) van de deelnemers aan het onderzoek is hbo’er. De rest komt van het mbo, of volgt helemaal geen opleiding.

Wo-stagiairs waarderen hun werk niet alleen meer, ze krijgen ook een hogere vergoeding. Maandelijks strijken ze gemiddeld ongeveer 310 euro op, hbo’ers moeten het doen met ongeveer vijftig euro minder.

Tips voor bedrijven

Ondanks de hogere beoordeling, hebben stagiairs nog wel tips voor stagebedrijven. Vanuit het stagebedrijf zien stagiairs graag meer betrokkenheid bij de stageopdracht. Ook zegt 38% van de stagiairs dat de stagebegeleiding van het bedrijf er professioneler en gerichter uit mag zien.

Daarnaast vindt 22% dat de stagebegeleider van het bedrijf beter bereikbaar moet zijn voor korte overleggen tussendoor. Nog een tip van de stagiairs voor de stagebedrijven is, dat het bedrijf een contactpersoon aanwijst in het bedrijf waaraan stagiairs alles kunnen vragen. [TdO/HOP, AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?