Terug naar overzicht

Veel Anton Corbijn op filmfestival Breda

Film By the Sea, het Nederland Film Festival, het Internationaal Film Festival Rotterdam, het zijn allemaal bekende jaarlijkse filmfestival. De bedoeling is dat na 25 maart ook het Internationaal Film Festival Breda aan dit lijstje toegevoegd kan worden.

Om zich te onderscheiden van de andere festivals zal Breda de nadruk leggen op film en beeldcultuur. Daarom wordt er ook samengewerkt met St. Joost, Breda Photo en het Graphic Design Festival.

De bekende Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn is de eerste gastprogrammeur. Naast een selectie van zijn favoriete films wordt tijdens het filmfestival in maart een tentoonstelling ingericht met foto’s van zijn prijswinnende film Control. Deze film gaat over het leven van Joy Division zanger Ian Curtis. Corbijn ontving met deze film, zijn debuut als regisseur, onder andere prijzen in Cannes en Edinburg. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?