Terug naar overzicht

Bank als werkgever minder populair

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 6.414 hoogopgeleiden. De banken zijn allemaal gedaald. Overigens vond het onderzoek plaats in juli en augustus van dit jaar, net voordat de kredietcrisis echt losbarstte in september.

Rabobank was vorig jaar nog de populairste werkgever, maar is dit jaar gezakt naar de derde plek. ABN Amro ging van 7 naar 14 en Fortis kelderde, net als hun aandelen, het hardst van 9 naar 19.

Boekhoudschandaal

De nummer 1 is, net als in 2006, elektronicaconcern Philips, gevolgd door Shell. Nieuwkomers in de top-10 zijn de politie en onderzoeksinstituut TNO. Supermarktconcern Ahold lijkt het boekhoudschandaal te boven en keerde terug in de top-10.

Intermediair onderzocht ook hoe hoogopgeleiden tegen de arbeidsmarkt aankijken. Sinds 2005 werd door jonge hoogopgeleiden steeds positiever over de arbeidsmarkt geoordeeld. Dit jaar is aan die stijging een einde gekomen. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?