Terug naar overzicht

‘Construction Tour was onvergetelijk’

Hoe was jullie eerste Construction Tour?

‘Het was geweldig. Alles was goed geregeld. Je hoort studenten weleens zeggen: “Als ik er geen vrije studiepunten voor krijg, kom ik mijn bed niet uit!”. Maar gelukkig stond iedereen netjes iedere ochtend om negen uur bij de bus, haha. We wilden van tevoren een onvergetelijke reis maken. En dat is zeker gelukt.’

Waar zijn jullie geweest?

‘Natuurlijk bij de Chinese Muur en de Verboden Stad. Maar ook gebouwen als het International Exhibition Centre, het operagebouw en de lamatempel. We hebben op het olympische terrein een bezoek gebracht aan het Vogelnest en de Water Cube. En we zijn langs geweest bij de CCTV-toren van de Nederlandse architect Rem Koolhaas.’

Wat maakte de meeste indruk?

‘Het Vogelnest was wel heel indrukwekkend. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe immens die constructie is. We zijn daarnaast elke dag op stap geweest. Dat heeft ook indruk gemaakt, haha. In het Backpackers-café betaalde je voor een biertje van 0,6 liter een euro. Op een gegeven moment hebben we daar via de I-pod zelfs Jan Smit opgezet. Geweldig!’

Wordt dit een jaarlijks terugkerend fenomeen?

‘Laten we het hopen. Volgens de docenten wordt het heel lastig om dit opnieuw te organiseren. Als commissie zijn we namelijk bijna een jaar bezig geweest met het opzetten van de Construction Tour. Je regelt een bus, maakt een dagprogramma en fungeert als host op de locaties. Ik heb er op organisatorisch gebied veel van opgestoken. Het is alleen de vraag of andere studenten er net zoveel tijd in willen steken.’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Bossche Chinareis voor onvergetelijke studietijd 22-09-2008  

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?