Terug naar overzicht

Dj’s 3FM hebben shirts, Avans heeft vakantie

Studenten Lieke van den Berge en Ivon van den Aker waren er best een beetje zenuwachtig voor. Ze gaven vandaag hun shirts en het geld, dat tijdens de Serious Request actiemarkt afglopen dinsdag op Avans werd ingezameld, aan de dj’s van 3FM in het Glazen Huis op de Bredase Markt. ‘Binnen vijf minuten had ik al vier sms’jes binnen van mensen die ons op tv gezien hadden’, zegt Ivon. Ze bleven maar meteen iets drinken op de Markt, om de kerstvakantie in te luiden.

Lieke mocht even in gesprek met Coen Swijnenberg, terwijl Giel Beelen en Paul Rabbering de shirts uitgebreid bekeken. ‘Ik sta nog te trillen’, zegt ze even later. Maar ze heeft wel de nationale radio en tv gehaald met haar actie. Op de site van Lieke en Ivon, www.geekdechique.nl, komt binnenkort een filmpje te staan van het tafereel.

Huis van snoep

Op de shirts staat een dj in een gingerbread house. Dat is een huisje van snoep dat ze in Amerika met kerst maken. ‘Vluchtelingen hebben twee dromen: eten en een dak boven het hoofd. In combinatie met het Glazen Huis hebben we hiervoor gekozen’, legt Ivon het ontwerp uit. Op de achterkant staat een bordje met een pijl, zodat de vluchteling weet welke kant hij op moet. ‘Een soort steuntje in de rug, net als wat de actie van 3FM nu voor ze is.’

Fijne kerstdagen!

Een betere start van de kerstvakantie is haast ondenkbaar. Punt wenst iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Op 5 januari zijn we terug met elke dag vers nieuws. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?