Terug naar overzicht

Gefascineerd door stedelijke landschappen

Besems wil met haar fotoprojecten het voortdurende onnatuurlijke transformatieproces van Nederland tonen. In haar nieuwste fotoserie met de werktitel ‘Vinexatie’, gaat ze op zoek naar Nederlandse locaties waar het stedelijke ‘Vinextapijt’ is uitgerold over het doorgaans agrarische landschap zoals de wijk Leidsche Rijn bij Utrecht .

Neotraditionalisme

Met haar fotoserie ‘Verzonnen Verleden’ uit 2006 heeft Besems op de kitscherig aandoende gebouwen van de neotraditionalistische architectuur  in Nederland vastgelegd. Aanleiding hiervoor was haar vraag hoe het mogelijk is dat, juist in het land van de modernistische traditie in de architectuur, het neotraditionalisme kon uitgroeien tot zo’n wijdverbreid fenomeen.

Op 11 december wordt Besems in het Tilburgse museum De Pont geïnterviewd door curator en docent van het Sandberg Instituut Alex de Vries. Dit gesprek vindt plaats in het kader van de reeks ‘Kunstenaarsgesprekken’ die is georganiseerd door de Noord-Brabantse Kunst Stichting en museum De Pont. De avond begint om 20.00 uur en toegang is 3 euro. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?