Terug naar overzicht

Koffiekamers als lesruimte

Ronald van Oorschot, docent Marketing kan er over meepraten: ‘Als ik onverwachts een lokaal nodig heb, ga ik wel eens in de koffiekamer zitten. Uit ervaring weet ik dat naar een leeg lokaal zoeken onbegonnen werk is. Dan loop je door de gang te dwalen en sjokken de studenten maar achter je aan.’

Toch is het gebruik van de zogenoemde pantry niet de ideale oplossing, vindt ook Van Oorschot: ‘Je ziet wel eens docenten die de hele middag met studenten in de koffieruimte zitten. Dat vind ik eigenlijk niet kunnen. Soms wil je je namelijk even terugtrekken van je kamer of heb je bezoek. Dan moet je in de koffiekamer kunnen zitten, vind ik.’

Noodlokalen

Om de drukte in de Bossche wandelgangen wat te verlichten werden er afgelopen maand noodlokalen in gebruik genomen. Hoe zit het daarmee? Van Oorschot: ‘Je merkt dat het in vergelijking met het eerste blok minder druk is. Maar er is toch een extra drempel om van het noodgebouw gebruik te maken. Je loopt het risico dat je daar met alle studenten heengaat en alle lokalen alsnog vol blijken te zitten.’

Van Oorschot zoekt de oorzaak dan ook niet alleen in de drukte: ‘Het gemak dient de mens, laten we eerlijk zijn. De lokalen zitten inderdaad bijna altijd vol. Maar als je goed plant, heb je meestal wel een ruimte tot je beschikking. Als je even snel een plek zoekt om met studenten te kunnen praten is het alleen makkelijker om in de koffieruimte te gaan zitten.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?