Terug naar overzicht

Kunststudenten willen douche en koelkast

De roep van studenten om koelkasten op de kunstacademie wordt steeds luider. Vooral in Breda, waar de school op een afgelegen locatie zit aan de Beukenlaan, is er behoefte aan de elektronische apparatuur. De academieraad legde het euvel afgelopen week voor aan de directie.

Er hebben al eens studenten een koelkast meegenomen naar de kunstacademie. Maar zowel in Breda als in Den Bosch wordt die apparatuur weggehaald. Directeur Jules van de Vijver zegt daar streng op te letten. ‘Magnetrons en koelkasten verwijderen we. Die horen niet in een atelier thuis. Als die apparaten aan blijven staan, vliegt de hele zaak in de fik. Daar zijn in het verleden al incidenten mee geweest.’

Behoefte

Student Jason van der Woude schetste dat studenten in Breda ver weg zitten van een supermarkt. ‘In Den Bosch kunnen studenten even op en neer naar een supermarkt. In Breda niet en de kantine is bovendien schreeuwend duur. Dat hebben studenten er niet voor over.’ De student vindt de regels van de academie logisch. ‘Maar op zo’n afgelegen locatie als de Beukenlaan houdt die redenatie niet helemaal stand.’

Van de Vijver deed een handreiking. ‘Studenten kunnen met een verzoek komen om een apparaat te plaatsen. Als er echt behoefte naar is, gaan we kijken op welke plek dat zou kunnen staan. Ik neem nog altijd mijn broodtrommel mee. Dat is ook een oplossing’, stelde hij.

Douche

Niet alleen is er behoefte aan een keuken bij de kunststudenten. De doucheruimte aan de Beukenlaan willen zij ook graag in gebruik nemen. Die doet al een tijd dienst als opslagplaats. Van de Vijver vindt dat de douche toegankelijk moet zijn voor studenten en medewerkers. Maar volgens Van der Woude zit er geen schot in de zaak. ‘Conciërges houden vol dat de douche alleen voor medewerkers is. Ze zijn waarschijnlijk bang dat alle studenten opeens op de academie willen douchen.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?