Terug naar overzicht

‘Liever Maxima dan Beatrix’

‘Ik heb het nieuws net pas vernomen’, zegt Fanny Faes, vierdejaars studente Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Breda. ‘Het lijkt heel onwerkelijk dat zij naar onze school komt. Ik vind het wel erg leuk’. Ze gaat echter geen poging wagen om een glimp op te vangen van de prinses. ‘Ik heb geen les donderdag en woon niet in de buurt. Misschien volg ik haar bezoek via het internet’.

Kijkje nemen

Dat geldt niet voor de Anastasia Kuznetsove, studente International Business Management. ‘Als ik op school ben, ga ik wel kijken.’ De Russische woont nu vier jaar in Nederland. Het koningshuis is haar inmiddels bekend. ‘Ik vind het heel goed dat prinses Maxima interesse heeft in onderwijs en in de hogeschool.’

Kans

Eerstejaarsstudent Marketing Management Rustem Canatan denkt dat het moeilijk wordt om de prinses van dichtbij te zien. ‘Er zal veel beveiliging rondom haar heen lopen’. Hij is nog het meest benieuwd of prins Willem-Alexander meekomt. Dat is niet het geval. ‘Dan maak ik misschien nog kans’. Is hij zo gecharmeerd van de prinses? ‘Liever Maxima dan Beatrix, toch? Ze is gewoon een heel leuke vrouw’. [TK]

Maxima 'beleeft' studeren bij Avans – 28 november 2008

Prinses Maxima komt naar Avans – 7 november 2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?