Terug naar overzicht

Oud drukwerk opgenomen in catalogus

John van Peer, werkplaatsmeester bij de drukkerij van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost, heeft het werk van de studenten ingestuurd. Dit drukwerk is gemaakt met de oude techniek van houten en loden letters.

‘Zowel docent Toine Post als ik vinden het werk van de studenten zo mooi dat we het instuurden naar de Stichting Laurens Janszoon Coster’, zegt Van Peer. Deze stichting geeft elk jaar de catalogus Mooi Marginaal uit, waarin het mooiste handgemaakte drukwerk uit Nederland en België wordt verzameld.

Naast de catalogus is er ook een tentoonstelling die de komende twee jaar in diverse Nederlandse en Belgische musea te zien is. Ook daar ligt het werk van de tweedejaars tussen. [AR]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?