Terug naar overzicht

Recessie treft stagiaires niet

Stagevacaturebank Stagemotor.nl ziet in het huidige kwartaal wel een lichte daling van ongeveer tien procent in het aantal nieuwe stagebedrijven. Daar staat tegenover dat een groeiende groep bedrijven juist nu gebruik gaat maken van stagiairs. In tijden van recessie blijkt de stagiair vooral aantrekkelijke vanwege de flexibiliteit en lage kosten

Bedrijfsgroei

 

Wanneer de economische situatie verder verslechtert, verwacht Stagemotor.nl een terugloop in het aantal stagevacatures. Bedrijven gebruiken stagiaires normaal gesproken veel voor activiteiten die voortkomen uit de bedrijfsgroei. Maar door de recessie richten ze zich nu meer op hun kernactiviteiten en stellen groeiplannen steeds vaker uit. Hierdoor zijn er minder stagiaires nodig voor het schrijven van plannen, het doen van onderzoek en het ondersteunen bij de opstart van nieuwe initiatieven en nieuwe bedrijven. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?