Terug naar overzicht

Studenten maken sticker tegen creationisten

Een groep christenen wil de tweehonderdste geboortedag van Charles Darwin aangrijpen om een folder te verspreiden over het creationisme. Onder de titel 'Evolutie of Schepping? Wat geloof jij?' willen ze het idee propageren dat de evolutieleer een inferieure overtuiging is.

'Geloof in de evolutietheorie betekent dat er geen antwoord is op belangrijke vragen als: Waar kom ik vandaan?, Waarom ben ik hier? en Waar ga ik heen als ik sterf? Geloven we in de bijbel, dan zijn er wel antwoorden op die belangrijke vragen.'

Journalistiekstudent André Weststrate en geschiedenisstudent Coen Brummer vinden dat de christenen met hun folder misleidende informatie verspreiden. Op hun website schrijven ze: 'Is de vrouw gemaakt uit de rib van een man? Is de aarde 6000 jaar geleden gemaakt en dat in maar zes dagen? Zaten er dinosaurussen op de ark van Noach? Natuurlijk niet, zult u misschien denken.'

Toch zijn ze bezorgd en hebben ze stickers laten drukken. Die kun je bestellen. Eén sticker kost één euro, tien stickers kosten drie euro. Maar ze verdienen er niets op, zegt Coen Brummer: 'Nul komma nul. Als we de stickers alleen zouden verkopen, zouden we precies kostendekkend bezig zijn. Maar we delen ze ook uit en maken dus verlies. We gaan er bovendien mee flyeren. We zijn naarstig op zoek naar een geldschieter.' [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?