Terug naar overzicht

Terpstra blijft aan als voorzitter HBO-raad

Voordat Terpstra verkaste naar de werkgeversorganisatie was hij voorzitter van vakbond CNV. In die functie werd hij in 2004 een nationale bekendheid vanwege zijn rol in de stakingen tegen bezuinigingsplannen van het toenmalige kabinet van CDA, VVD en D66.

Verzet tegen Wilders

Als voorzitter van de HBO-raad springt hij minder in het oog. Toch speelde Terpstra de afgelopen jaren een belangrijke rol in Den Haag: onder zijn bewind kreeg de koepel meer subsidie voor lectoren. Ook vroeg hij met succes om meer aandacht voor de achterstanden in taal- en rekenonderwijs op de middelbare school. Het meeste stof deed de kritische CDA’er echter opwaaien door zich als ‘betrokken burger’ openlijk te verzetten tegen het gedachtegoed van Geert Wilders en zijn PVV.   

Veel mensen hielden rekening met Terpstra’s vertrek bij de HBO-raad. Het afgelopen jaar werd zijn naam vaak in verband gebracht met de vrijkomende burgemeesterspost in Rotterdam. Die plek ging uiteindelijk naar PvdA’er Ahmed Aboutaleb. Terpstra heeft overigens altijd volgehouden niet voor de functie in de markt te zijn.

Een aantal maanden geleden bezocht Terpstra nog de locatie van Avans aan de Lovensdijkstraat in Breda. De voorzitter van de HBO-raad opende vorig jaar Xplora in Breda.[TdO/HOP, AR]

Zie ook de artikelen:

Doekle Terpstra: ‘Je hoeft mij niet te overtuigen’ 31-10-2008

Terpstra zegt 'nee' tegen Wilders 30-11-2007

‘Xplora straalt positieve energie uit’ 3-10-2007

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?