Terug naar overzicht

Traditie in nieuw onderkomen voortgezet

‘Ik voel me hier wel op mijn plek. Het is een mooi gebouw met meer ruimtes. Er zijn alleen minder computerruimtes beschikbaar. Dat is lastig als je in projectgroepen moet werken’, zegt tweedejaars Informatica Thomas van Bilsen.

Specifieke software

Adjunct-directeur Chris Otto legt het probleem verder uit. ‘De studenten werken met specifieke software voor AIB, die is geïnstalleerd op de computers in de lokalen hier op de eerste verdieping. Die ruimtes worden ook gebruikt om les te geven. Studenten kunnen ook terecht in Xplora. Nadeel is dat ze dan niet die specifieke software tot beschikking hebben.’ Volgens Otto is de academie nog op zoek naar een oplossing voor dit probleem.

Computerruimtes

Ad Voesenek, docent Informatica, pleit voor kleinere computerruimtes of efficiënter gebruik van de huidige. ‘De lokalen met de specifieke software voor ICT-studenten op de computers bieden ruimte aan dertig studenten. Projectgroepen bestaan uit ongeveer tien studenten. Als een projectgroep in de computerruimte wil werken moeten zij het lokaal reserveren. Dan blijven de andere computers onbezet.'

Uitstraling

Zowel Otto als Voesenek ziet ook de voordelen van het nieuwe onderkomen. ‘Het is een groot gebouw. Toch is iedereen beter te vinden. We zijn als groep meer bij elkaar’, zegt Voesenek. Volgens Otto heeft het gebouw uitstraling. Hij is ook blij met zijn nieuwe kantoor. ‘Op de Lovensdijkstraat was het zo’n klein hok. Daar renden de muizen over het bureau.’ [TK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?