Terug naar overzicht

USB-stick als creditcard

Tweedejaars Mayke van Bussel staat voor het kraampje te glimlachen als een volwaardige verkoopster. ‘De USB-stick heeft het formaat van een creditcard en past makkelijk in je portemonnee. Als je de USB-aansluiting uitschuift, kan hij zo in je laptop.’ Twee gigabyte voor één tientje, een koopje volgens de verkopers.

Noodoplossing

De studenten hebben er 250 laten maken voor hun studentcompany. Afgelopen week hebben ze al goed verkocht in de hal van Avans in Den Bosch, zo'n honderd stuks. En dan te bedenken dat het eigenlijk een noodoplossing was, die Nokki. Maar nu zijn ze er toch wel erg trots op. ‘We hadden eerst een ander product bedacht, maar de producent die we benaderde had slechte ervaringen met studentcompanies. Dat ging dus niet door.’

Even goed zoeken en nieuwe internationale handelswaar werd gevonden. Uit China komt ‘ie oorspronkelijk, maar de Nokki is nu helemaal van hen. Deze week gaat de verkoop door, op het Bossche Koning Willem I College en nog maar eens op Avans in Breda en Den Bosch. ‘Hoe meer we er verkopen, hoe meer winst voor onze aandeelhouders. Daar doen we het allemaal voor.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?