Terug naar overzicht

Begrip docent bij handicap kan beter

Op het onderdeel ‘begrip van de docenten’ haalt Avans het hoogste cijfer met een 6,4. ‘Opvallend’, vindt Sophie Kalb van de werkgroep Handicap en Studie van Avans. ‘Van het platform voor studenten met een functiebeperking horen we andere geluiden. Het geldt nog niet voor alle docenten, dus we kunnen nog verbeteren.’

Voorlichting

Studenten gaven verder hun mening over de hogescholen en universiteiten op de gebieden: aanpassingen van het onderwijs, voorlichting, speciale begeleiding, intake en hulpmiddelen. Over de totaalscore is Avans tevreden. Kalb: ‘Het is een mooi resultaat dat we op alle gebieden boven het gemiddelde score.

Het laagste cijfer krijgt Avans voor de voorlichting aan studenten. ‘Maar juist daar hebben we sinds de enquête hard aan gewerkt’, zegt Kalb. De informatie over Handicap en Studie is onder het kopje ‘studeren’ op de Avanssite nu direct zichtbaar. Ook is er op de Portal een speciale portlet met informatie over studeren met een functiebeperking en zijn er brochures over verschenen. Daarmee denkt Avans de kritiek al voor een belangrijk deel te hebben opgevangen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?