Terug naar overzicht

Belastingdienst aast op pokerwinst

In Nederland moeten aanbieders de kansspelbelasting inhouden, maar wie pokert op een buitenlandse goksite moet zelf 29 procent belasting betalen over de winst. Kansspelbelasting geldt alleen voor prijzen boven de 454 euro en hoeft slechts betaald te worden als de gewonnen prijs per kansspel groter is dan de inleg. De belasting wordt betaald over het verschil tussen winst en inleg.

Grote vissen

De Belastingdienst heeft enkele tientallen pokeraars getraceerd die de fiscus nog geld verschuldigd zijn. Zij hebben aangiftebiljetten toegestuurd gekregen. Na de grote vissen wil de Belastingdienst ook de minder verdienende internetpokeraars opsporen. [JL/HOP]

Zie ook het eerder verschenen artikel: Pokeren:behendigheid of kans? 5-3-2007

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?