Terug naar overzicht

Bewakers tijdens tentamens

Dat meldt Havana, het weekblad van de Hogeschool van Amsterdam, in de editie die vandaag verschijnt. Van de zevenhonderd economiestudenten die een tentamen moeten maken, zijn er ‘hooguit twintig’ die zich misdragen, zegt afdelingsmanager Josephine Rutten. ‘Die schelden controleurs uit, intimideren ze fysiek of maken even duidelijk dat ze weten wie ze tegenover zich hebben.’

Vorige week zijn twee studenten uit de tentamenzaal verwijderd. Vice-voorzitter van het HvA-bestuur Paul Doop noemt de gebeurtenissen aan de HES ‘afschuwelijk’. Hij pleit voor zware disciplinaire maatregelen.

 

Psychologisch effect

Propedeusemanager Jos Petit hoopt dat de aanwezigheid van beveiligers eenmalig is. ‘Het gaat nu vooral om het psychologische effect: surveillanceteams zijn er rustiger door. We hebben te maken met een paar studenten met een kort lontje, en daarom trekken we nu even de teugels aan.’ [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?