Terug naar overzicht

Boete voor te laat nakijken

Uit onderzoek onder Haagse studenten blijkt al jaren dat veel docenten langer dan drie weken doen over het nakijken van toetsen en werkstukken. Voor studenten van de hogeschoolraad was de maat vol, meldt hogeschoolblad Atrium. Een van hen verwees naar de Tilburgse faculteit economie die 2500 euro boete oplegt voor traag nakijkwerk. Tilburg heeft het op haar beurt afgekeken van de Universiteit Maastricht waar het boetebeleid al tien jaar prima werkt.

Aan de hand van het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek onder studenten zal de Haagse Hogeschool bepalen welke academies de boete verdienen. Dat is overigens een ander systeem dan in Maastricht wordt toegepast. Als studenten daar klagen dat een docent te laat is, wordt er eerst naar de reden geïnformeerd. Bij verzachtende omstandigheden volgt er geen boete, al moet een vakgroep wel kunnen aantonen dat er serieus naar een andere oplossing is gezocht. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?