Terug naar overzicht

Bossche verwarming in lente hersteld

In de docentenkamers en lesruimtes hoeven de monteurs niet te zijn, de verwarmingselementen die vervangen moeten worden zitten verstopt in het plafond. ‘Bordjes in de gangen geven aan waar er gewerkt wordt. Het gaat voorspoedig, want we liggen al wat voor op ons schema’, meldt Marita Broekhuijsen van de Diensteenheid ICT & Facilitaire Dienst.

 

Verouderd

Tijdens de kerstvakantie is een centraal deel van de verwarming op Avans vervangen. De komende weken zijn de aparte gangen en bouwdelen aan de beurt. De afgelopen periode bleek dat de verwarming geregeld uitviel in die delen en dat uitstel van de werkzaamheden geen optie meer is.

‘Het systeem was inmiddels zo verouderd en defect dat we alles handmatig moesten aanpassen. Daardoor was het op sommige plekken erg koud en op andere plekken weer te warm’, schetst Broekhuijsen.

Extra stoken

Elke week komt er een andere gang aan de beurt om de verwarming te vervangen. Het C-deel is afgelopen week als eerste geweest, de komende weken volgen gebouwdelen B, A, E, F en tenslotte D.

Het betreffende gedeelte, inclusief een nabij gelegen deel van de G-gang, is tijdens twee dagen van de werkzaamheden niet verwarmd. ‘Door de voorgaande nacht wat extra te stoken, hopen we dat er die dagen toch wat extra warmte in de ruimtes blijft’, stelt Broekhuijsen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?