Terug naar overzicht

Engels leren met screencast

Alexandra Oudesluis, vierdejaarsstudent Management, Economie en Recht, maakte met haar groep een screencast over de manier waarop je Open Office op je computer installeert. Allereerst werd een script geschreven, waarin precies vermeld stond wat iemand bij de installatie van het programma moet doen.

Technisch aspect

Vervolgens is het filmpje gemonteerd en ingesproken. Dat technische aspect van de lessen vond Oudesluis in het begin wel lastig. ‘Maar alles staat duidelijk uitgelegd op Blackboard. Je wordt gedwongen om je erin te verdiepen en de opdracht is wel praktijkgericht. Ik kan me voorstellen dat dit tijdens je stage ook handig is.’

Oudesluis vindt de nieuwe methode een prettige manier om op een andere manier naar de lesstof  te kijken. ‘Het is totaal anders dan hoe normaal gesproken les gegeven wordt, er wordt veel zelfstandigheid verwacht en het past goed binnen het project Internationalisering.’

Op deze manier werken aan de Engelse schrijf- en spreekvaardigheid van studenten is volgens docent Harry de Vries uniek. ‘Het vorige blok draaide de cursus voor het eerst en het wordt door de studenten enthousiast ontvangen.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?