Terug naar overzicht

Gunsing lector Mechatronica

Ambities

Het lectoraat Mechatronica gaat zich vooral richten op concrete problemen in de productiesfeer. In een interview met Mechatronica Magazine zegt Gunsing dat het nog te vroeg is om zijn ambities uit te spreken. ‘Als hbo richten we ons meer op productinnovatie en machines op basis van bestaande technologie, in tegenstelling tot universiteiten die zich richten op innovatie van de technologie zelf.’

De lector gaat zich drie dagen in de week bezighouden met het lectoraat en blijft daarnaast werkzaam bij NTS Mechatronics.

Naast Avans ondersteunen ook de afdeling Mechatronica en Luchtvaarttechniek van het ROC Tilburg, de Federatie Aandrijven en Automatiseren (Feda) en het opleidingsfonds van het FME het lectoraat. Vanuit het bedrijfsleven zijn onder andere Bosch Rexroth, CSI, Hoppenbrouwers, Van Uitert en Fuji Film Tilburg betrokken bij het lectoraat. [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Nieuw lectoraat: Mechatronica 6-6-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?