Terug naar overzicht

Noodlokalen uitgerust met smartboards

De smartboards hangen in ieder geval nog voor de zomer in de noodlokalen, meldt directeur Ad Vogels van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst. ‘We zijn nu zo integraal bezig met het plaatsen van smartboards, dat de noodlokalen niet als tweederangs lokalen mogen worden gezien’, zegt hij. Als de noodruimte verdwijnt, is het de bedoeling dat de smartboards hergebruikt worden in het Avansgebouw.

Extra beveiliging nodig

Wel gaat het nog even duren voordat de digitale schoolborden er daadwerkelijk hangen, omdat er extra beveiliging van de noodlokalen nodig is. ‘Eerst moeten we samen met de fabrikant een testopstelling maken om te kijken hoe de smartboards in de lokalen werken. Dan moeten we een inbraakbeveiliging gaan aanleggen bij de noodlokalen en dat is een groot project’, aldus Vogels.

Wat het plaatsen van smartboards in de noodlokalen voor gevolgen heeft voor de uitbreiding van het hoofdgebouw in Den Bosch, is nog niet bekend. Voorlopig is deze, evenals de nieuwbouw van de Bossche kunstacademie, uitgesteld. De bedoeling is dat de noodlokalen tot 2011 bij Avans in de tuin staan en dat dan de uitbreiding klaar is. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?