Terug naar overzicht

Pabo toost op tweede plaats

De negentien goed en één voldoende die de opleiding van de accreditatiecommissie kreeg, werden gevierd met champagne. Frans van Kalmthout, lid van de Raad van Bestuur van Avans, was net zo trots op de Pabo als de medewerkers en de studenten die waren gekomen om de glazen te klinken. Hij blikte in zijn korte toespraak nog heel even terug en sprak over het mooie oude gebouw en de vele veranderingen in het onderwijs de laatste jaren.

Eersterangs Pabo

'Soms heb je achterstand nodig om een grote stap vooruit te maken.' Van Kalmthout prees de positie die de Pabo opnieuw heeft verworven en de verbeterde relatie met het werkveld. 'Ik had vertrouwen in de accreditatie, maar zo snel zo'n goed resultaat bereiken is erg bijzonder. Wij zijn niet langer een tweederangs Pabo, maar een eersterangs Pabo die groeit.'

Een van de projecten waar de Pabo zich mee bezig houdt is techniek in het basisonderwijs. Om het techniekonderwijs te stimuleren deed Van Kalmthout de opleiding een microscoop uit eigen collectie cadeau. 'Laat kinderen bijvoorbeeld zuurkool bekijken en ze staan versteld van de krioelende bacteriën', aldus bioloog Van Kalmthout. [MK]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Pabo nummer twee van Nederland 16-12-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?