Terug naar overzicht

Rocken met Nederlands oudste band

De Haagse rockers zijn inmiddels de zestig gepasseerd, de bakkebaarden worden tegenwoordig geverfd en de uitpuilende stadions zijn verruild voor knusse theaters. Maar aan energie heeft Nederlands oudste rockband niks verloren. In twee uur tijd kan het publiek veertig jaar aan vaderlandse muziekhistorie meeblèren.

Radar love

Golden Earring stamt nog uit de tijd dat Nederlandse bands internationaal succes hadden. In de jaren zeventig en tachtig speelden de Haagse rockers over de grens een indrukwekkend toontje mee. Met hits als Radar love, Twilight zone en When the lady smiles verkocht de Haagse band miljoenen platen over de hele wereld. In maart vliegen de mannen richting Engeland voor een veredelde comeback. Maar voor die tijd wordt er gerockt in de Brabantse theaters.

De concertreeks door de provincie begint voor Barry Hay en consorten op maandag 26 januari in het Chassé Theater in Breda. Twee dagen later staan de Haagse rockers in de Tilburgse Schouwburg, gevolgd door een concert op dinsdag 3 februari in Schouwburg De Kring in Roosendaal. De Brabantse tour eindigt met een optreden op 5 februari in Theater aan de Parade in Den Bosch. [CT]

 

Golden Earring, In Concert

Chassé Theater Breda, 26 januari 20.00 uur

Schouwburg Tilburg, 28 januari 20.15 uur 

Schouwburg De Kring Roosendaal, 3 februari 20.00 uur

Theater aan de Parade, Den Bosch, 5 februari 20.15 uur

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?