Terug naar overzicht

Studenten in een zonnebloem gezet

Het spandoek met de zonnebloem is het eerste dat bij de start van het schooljaar door medewerkers en docenten van Avans is verzonnen. Alle groepen medewerkers kregen tijdens de kick-off van het schooljaar de opdracht een schets te maken voor een spandoek, vanuit de werkgroep normen en waarden. Drie schetsen daarvan zijn uitgekozen, dus ook de komende twee spandoeken zijn ‘van eigen hand’.

‘We waren geïnspireerd geraakt door de speech van bestuursvoorzitter Harry Koopman’, vertelt Raymond van der Burgt van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst. Hij is een van de geestelijk vaders van het spandoek. ‘Hij vertelde dat zonnebloemen altijd naar de zon kijken, een metafoor om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.’

Zijblaadje

Daar wilde zijn groep iets mee doen. ‘We wilden Avans beschrijven in de vorm van een zonnebloem. De studenten staan in het hart centraal, die kunnen kiezen uit de academies eromheen. In de steel staan de ondersteunende diensten.’

Maar waar laat je de Raad van Bestuur daarin? ‘Dat hebben we goed opgelost, die hebben een mooi zijblaadje’, zegt Van der Burgt. De groep is best trots op hun spandoek. ‘Het is leuk dat het er nu hangt. We kregen al leuke reacties over de mail’, zegt medewerker Marcel van Dijk.

Bij het idee van de zonnebloem waren Han van Osch, Athalia Haxelmans, Wies Romeijn, Ingrid Berende, Sandra Lucassen, Marcel van Dijk, Raymond van der Burgt en Rick Lamers betrokken. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?