Terug naar overzicht

Studenten krijgen WFT-diploma

De extra diploma’s worden vanavond voor het eerst uitgereikt. WFT staat voor de Wet op Financieel Toezicht en ze zijn bedoeld voor financiële adviseurs. ‘De diploma’s zijn een soort oogmerk in de financiële wereld. Het toont je deskundigheid aan’, zegt docent Ad Teuwen. ‘Bovendien heb je ze nodig om als financieel adviseur klantcontact te mogen hebben. Voor onze studenten zorgt dit voor meer arbeidskansen.’

Cachet

Er zijn in totaal zes WFT-diploma’s, maar in de minor kun je er twee bemachtigen: één voor het gedeelte Hypothecair Krediet en voor Beleggen A. ‘We willen studenten met de diploma’s een duw in de goede richting geven’, zegt docent Jan Crooijmans. ‘Om de minor meer cachet te geven hebben we besloten om aan de twee vakken een diploma toe te kennen. We zijn sinds vorig jaar zelf een exameninstituut. Dus we mogen zelf de diploma’s uitreiken.’

Twaalf studenten nemen vanavond om 19.00 hun WFT-diploma’s in ontvangst, omdat ze beide vakken met een voldoende hebben afgesloten. Zeven studenten ontvangen een certificaat omdat ze één van de twee vakken hebben behaald. [CT,EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?