Terug naar overzicht

Arbeidsmarkt Chemie ‘minder leuk’

‘Stageplaatsen zijn er genoeg’, zegt Marielle Nuchelmans, vertegenwoordigster van Cauberg-Huygen op de bedrijvenmarkt van de ATGM afgelopen vrijdag in Xplora. ‘Voor afgestudeerde studenten is de situatie wel lastiger geworden. Er is nog steeds een krapte op de arbeidsmarkt, maar lang niet zo erg als een jaar geleden.’

Werken in ploegendienst

Ook Rogier Drenthe van Perkin Elmer ziet de gevolgen van de kredietcrisis in zijn branche. ‘Bedrijven als Unilever en Sabic zijn al mensen aan het ontslaan. Ze weten dat ze het even rustiger aan moeten doen.’ Toch hoeven studenten niet bang te zijn. ‘Het is nog steeds goed mogelijk om werk in de chemie te vinden. Bedrijven schreeuwen nog steeds om personeel dat in ploegendienst wil werken. Banen in research en development zijn wel schaars. Werk is er dus nog wel, maar minder leuk.’

Crisis is een dipje

Milieukundigen merken iets minder van de crisis, denkt Thedo Boer van Ecojob. ‘Het is rustiger geworden, maar van een crisis is geen sprake. Eerder van een dipje.’ Boer ziet nog volop kansen voor studenten Milieukunde. ‘Er zijn nog steeds te weinig mensen die deze opleiding volgen. Wel is het zo dat een afgestudeerde nu kan kiezen uit drie à vier banen. Vorig jaar zouden dat er tien, twaalf zijn geweest.’ [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Volop keuze met chemie en milieu 28-1-2008


Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?