Terug naar overzicht

Besluit verbouwingen duurt nog zeker maand

De inhoud van de conferentie blijft binnenskamers, meldde lid van de bouwcommissie Paul Veroude gistermiddag aan de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad. ‘Daar willen we niets over zeggen.’ Wel duidde hij hoe het proces rond de verbouwingen verder zal gaan.

Er zijn drie zware investeringen nodig in verschillende gebouwen: het Bossche Avansgebouw heeft dringend uitbreiding nodig, de Bossche kunstacademie wacht al een tijdje op een nieuw onderkomen en ook de Bredase Lovensdijkstraat kan een complete renovatie gebruiken. ‘Alles doen kost 78 miljoen; Avans wil maar iets meer dan de helft uitgeven’, zei Veroude.

Doorberekening

Alle kostenposten en verschillende berekeningen zijn ter sprake gekomen op de conferentie. De conclusies die daaruit voortkwamen, hebben geleid tot een advies aan de Raad van Bestuur. Zij geeft vastgoedadviseur Hevo nu opdracht een doorberekening te maken.

Daarna zal de Raad van Bestuur een besluit nemen welke verbouwingen kunnen plaatsvinden. ‘Er staat geen officieel tijdspad voor, maar grof geschat zijn we een maand verder voor er een besluit valt’, aldus Veroude. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?