Terug naar overzicht

Bredase economie heeft sterke ruggegraat

Het aantal banen is met 99.000 nog nooit zo hoog geweest. Breda staat op een derde plaats qua inkomensniveau in de lijst van dertig grote Nederlandse steden en het werkloosheidsniveau is met 3,7 procent erg laag. Zo blijkt uit de achtste Economische Barometer Breda die wordt gemaakt door de Gemeente Breda, de Rabobank Breda en Avans.

Vertrouwen in toekomst bereikt dieptepunt

Maar ook in de barometer zijn de eerste tekenen van de kredietcrisis al zichtbaar: eind 2008 bereikte het vertrouwen in de toekomst van Bredase ondernemers een dieptepunt.

Verwacht wordt dat de werkloosheid dit jaar zal oplopen tot 5.570 personen, drie maanden geleden waren dat er nog 4.700. De grootste werkloosheidsstijging wordt verwacht in 2010. Ongeveer 7.800 inwoners van Breda zullen dan werkloos zijn, hetzelfde niveau als in 2006.

Wethouder Aarts zei gisteren: ‘Ondanks de crisis zie ik de toekomst niet alleen maar somber in. Want wat heel duidelijk blijkt uit de Barometer is dat de Bredase economie een sterke ruggengraat heeft, we kunnen tegen een stootje.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?