Terug naar overzicht

Docenten als ME’ers en relschoppers

Het was een oefening in samenwerking, die het docentenkorps kreeg voorgeschoteld. ‘Het was heel grappig, want docenten doen meestal hun eigen ding in de klas’, zegt docent Maartje Frankemolle. ‘In het begin leek het wel een komische act. Toen we eenmaal tips en trucs hadden geleerd van de ME om de groep te structuren, ging het goed.’

 

Tegen de muur

Enkele docenten speelden relschoppers en werden opgepakt door studenten die worden opgeleid tot ME'ers. De arrestatie-eenheid in opleiding ging niet bepaald lichtzinnig te werk. ‘Je werd nog vrij hard tegen de muur gezet’, zegt Frankemolle. ‘Maar het was erg leuk om met die studenten te praten en te zien hoe het er daar aan toe gaat.’

De studiedagen worden jaarlijks georganiseerd door de opleidingscommissie. In deze editie werden tegelijkertijd de banden met de politieopleiding aangehaald. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?