Terug naar overzicht

Dubieus gebruik innovatievouchers bij Fontys

‘Ontvang als ondernemer direct een innovatievoucher van  2500 tot 7500 euro om vandaag nog aan de slag te gaan met uw eigen Vierde Generatie Internet Marketing bedrijf.’ Dat is de kreet waarmee het bedrijf Global Creative Economy zijn klanten werft.

Fontys is belangrijkste klant

Het bedrijf helpt ondernemers met het aanvragen van de vouchers bij SenterNovem, agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Daarmee kunnen zij het ‘Global Creative Economy Vierde Generatie Internet Business Builder programma’ betalen. Het bedrijf is mede het eigendom van een Fontys-docent. Belangrijkste klant: Fontys Hogescholen.

Misbruik van de regeling, concludeert het ondernemersblad Sprout. Het betreft hier geen ‘kennisoverdrachtproject’ voor specifieke bedrijven, maar een doodgewone cursus voor iedereen. Privaatonderwijs, betaald door de overheid. En daarvoor mogen de innovatievouchers van Economische Zaken niet worden gebruikt.

Miljarden euro's

Volgens Sprout gaan hier miljoenen euro’s in om. Fontys Hogescholen is van de publiciteit geschrokken en laat Deloitte & Touche onderzoek verrichten. ‘We kijken of het programma aan de formele eisen voldoet, maar ook of het in de geest van de regels is’, zegt Fontys-bestuurssecretaris Leny Scheepers. Ze hoopt dat het onderzoek eind deze week is afgerond.

SenterNovem doet er langer over. De subsidieverstrekker heeft dossiers opgevraagd, maar verwacht niet dat de zaak binnen een paar dagen is uitgezocht. De Socialistische Partij heeft alvast kamervragen gesteld. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?