Terug naar overzicht

Hulp bij digibordangst

Gudde richt zich met zijn website op de manier waarop je een digibord tijdens de les kan gebruiken. Zelf geeft hij les aan groep zes. ‘Wij hebben nu vijf digitale borden op de school waar ik lesgeef en ik merkte dat veel leerkrachten zoekende zijn’, vertelt Gudde. ‘Wat kun je nu precies met zo’n bord en hoe gebruik je het tijdens je lessen?’

Tips en handleidingen

De leerkrachten weten vaak wel hoe een bord werkt, maar niet alle mogelijkheden worden benut. Lesmateriaal, tips en handleidingen van digiborden zijn te vinden op de website. ‘Leerkrachten kunnen ideeën opdoen om in hun lessen te verwerken.’   

De website is momenteel vooral gericht op leerkrachten in het primair onderwijs. ‘Het is de bedoeling dat ook docenten op het voortgezet en hoger onderwijs de website in de toekomst weten te vinden, zodat een uitgebreid netwerk ontstaat’, zegt Gudde.

De website www.digibordhulp.nl is sinds november 2008 in de lucht. Door in te loggen kan gediscussieerd worden op het forum en kunnen tips worden uitgewisseld.  [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?