Terug naar overzicht

Kabinet investeert niet overhaast in kennis

Wetenschap en innovatie zijn van groot belang voor de economie, erkent minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken. Maar welke projecten verdienen de voorkeur? Met de crisis in het achterhoofd bekijkt de regering momenteel welke structurele investeringen ook een ‘vraagimpuls voor de korte termijn’ opleveren. Dat schrijft de minister in antwoord op vragen van D66.

Noodzaak tot nieuwe impulsen

Ook de regeringsfracties in de Tweede Kamer vinden dat de economische neergang 'de noodzaak tot nieuwe economische impulsen aantoont'. Zij dienden in december een motie in waarin ze de regering opriepen samen met “relevante organisaties zoals het Innovatieplatform” tot voorstellen te komen en de Kamer uiterlijk bij de voorjaarsnota te informeren.

Het kabinet zegt blij te zijn dat de Duitse, Amerikaanse en Chinese overheden extra willen investeren in onderwijs en onderzoek. 'Indirect biedt dit ook voordelen voor de Nederlandse economie, bijvoorbeeld via kennisoverdracht en vraag naar producten en diensten van excellente Nederlandse bedrijven en wetenschappers.' [BB/HOP]

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?