Terug naar overzicht

Lesgeven over de grens

De studenten lopen stage op twee verschillende basisscholen in Paramaribo in het kader van hun minor Internationalisering. ‘Ze hebben er in het tweede jaar voor gekozen om een stage in het buitenland te lopen’, vertelt docent Jos Gubbels. ‘Na een voorbereiding zijn ze nu klaar voor de stage.’

Taal als barrière

In principe kunnen studenten overal op de wereld stage lopen. ‘De wereld ligt open, maar de taal is een barrière. Zeker als je voor een klas vol kinderen staat’, zegt Gubbels. ‘Vandaar dat studenten kiezen voor Suriname.’

Naast stages in het buitenland gaan elf tweedejaarsstudenten twee weken op onderwijsexpeditie naar Malawi, Oeganda of India met Stichting Edukans. Deze stichting organiseert elk jaar een onderwijsexpeditie voor Nederlandse pabostudenten naar verschillende ontwikkelingslanden. De studenten maken kennis met het onderwijs in de die landen. Het is de bedoeling dat deze studenten vooraf geld inzamelen voor de projecten die Edukans steunt. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?