Terug naar overzicht

Nieuwe Evita werkt bij Avans

Het optreden vond in oktober plaats tijdens de Night of Harmony in Kaatsheuvel. Volgens het Brabants Dagblad was Haasbroek een van de uitschieters onder de solisten die avond. ‘Ik kreeg toen veel complimenten, heel leuk. En nu weer, sinds het filmpje op internet is gezet’, zegt Haasbroek.

Solocarrière

De Tilburgse trad in Kaatsheuvel voor de eerste keer solo op. Voorheen zong ze uitsluitend in groepjes zoals in een coverband, een vocalgroup en een zangtrio. Nu timmert ze solo aan de weg. ‘Ik vind het heerlijk om mijn eigen ding te doen. Elke stap die ik zet is voor mezelf.’ Zo zingt ze voor een studio de stemmen in van achtergrondkoortjes bij Nederlandstalige muziek.

Toekomstplannen

In de toekomst wil Haasbroek meer van zich laten horen. De Avansmedewerkster is dringend op zoek naar een gitarist die haar wilt begeleiden tijdens optredens en ze heeft plannen om een CD op te nemen. Light of a Clear Blue Morning van Allison Moorer mag daarop volgens haar niet ontbreken. Een voorkeur voor een bepaald muziekgenre heeft ze echter niet. ‘Het nummer moet me vooral raken. En er moet een verhaal achter zitten wat ik kan vertellen.’

Bijzondere optredens

Haasbroek wil niet alles aangrijpen, maar uitsluitend kiezen voor bijzondere optredens. Night of Harmony vond ze fantastisch om mee te maken, maar ‘een klein podium is soms ook al groot genoeg.’ Afscheid nemen van Avans voor een fulltime zangcarrière zal niet zo snel gebeuren. ‘Ik vind het al heel mooi als ik mijn tijd beter zou kunnen verdelen, bijvoorbeeld drie dagen werken en vier dagen muziek.’[TK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?