Terug naar overzicht

Samenwerking Avans en mbo

Het belangrijkste doel van de samenwerking is de leerlingen van Koning Willem 1 College kennis te laten maken met het hbo. Maar het  project heeft meer voordelen volgens de betrokken docent Simon de Haas: ‘De werkwijze op Avans verschilt met die op het mbo. Door de samenwerking komen we meer te weten over hoe we onze opleidingen het beste kunnen laten aansluiten op het mbo.’

De leerlingen van de studierichting Ondernemen & Detailhandel krijgen les in het vak Financieel 2. Dat is een hele bewuste keuze legt De Haas uit: ‘De leerlingen moeten met behulp van Excel aan bepaalde cases werken. Dat zijn ze vaak niet gewend en in het verleden is gebleken dat dit vaak een struikelvak is voor MBO’ers. Nu worden ze hier alvast op voorbereid.’

Moeilijkheidsgraad

De Haas is niet bang dat de leerlingen het HBO-niveau niet aankunnen: ‘We werken iedere week aan een andere case met een oplopende moeilijkheidsgraad. Die kunnen we aanpassen aan het niveau van de studenten mocht dit nodig zijn. Maar dat verwacht ik niet.’

Het project dient ook als stimulans voor de leerlingen om verder te studeren bij Avans. Wanneer het programma met goed gevolg is afgelegd krijgen ze, bij een eventuele vervolgstudie aan Avans, vrijstelling van het gevolgde vak. Het moet de MBO’ers enthousiast maken om hun opleiding voort te zetten aan de Academie voor Marketing. Eerder had de Academie voor Management en Bestuur in Den Bosch al een soortgelijke samenwerking met het Koning Willem 1 College. [CT]  

 

Zie ook de eerder verschenen artikelen: 

Mbo-studenten halen certificaat bij Avans 21-1-2008

Mbo'ers volgen lessen bij Avans 29-1-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?