Terug naar overzicht

Technici minder gewild

Dat blijkt uit een telling van Intermediair op veertien vacaturessites. Het loopbaanmagazine telde de eerste vijf weken van 2009 precies 3458 technische vacatures, een daling van een kwart ten opzichte van 2008. Vooral starters krijgen het moeilijk: het aantal vacatures voor startfuncties lag 32 procent lager dan begin vorig jaar.

Groot tekort

Het Platform Bèta Techniek, dat scholieren warm maakt voor bèta-technische studies, waarschuwde vorig jaar nog voor een groot tekort. Tegen 2012 zouden er 125.000 extra bèta’s en technici nodig zijn, waaronder 44.000 hoogopgeleiden.

 Volgens het platform brengt de crisis daar geen verandering in: ‘Dit is maar een momentopname, de verwachte tekorten komen er heus.’ [IB/HOP]

In Punt 08 die vanaf vandaag in de bakken ligt, staat een achtergrondverhaal over de kredietcrisis en de gevolgen hiervan voor hbo'ers. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?