Terug naar overzicht

Wel massaontslagen geen nieuwe docenten

Fiolet ventileerde zijn zorgen afgelopen week tegenover de academieraad. Zijn academie heeft zeven vacatures open staan, omdat er docenten zijn vertrokken en de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) komend jaar start. ‘Sinds half december zijn ze overal gepubliceerd, maar er wordt nauwelijks gereageerd.’

Meer reacties nodig

Op de vier vacatures in de engineeringvakken kwamen amper brieven binnen. ‘Ik snap er niets van. Er vallen massaontslagen in het bedrijfsleven, maar blijkbaar overwegen weinig mensen een stap naar het onderwijs.’ Voor de drie vacatures bij CMD zijn vier reacties binnengekomen. ‘Maar ook daar zijn meer reacties nodig.’

Ontslaggolf

Ook bij de Bredase Academie voor Technologie en Management staan vier vacatures open en daar zijn al evenmin veel reacties. De directie moet het tot op heden doen met één reactie voor Elektrotechniek, één voor Werktuigbouwkunde en twee voor Technische Informatica. Adjunct-directeur René Schenk vindt het ‘heel vreemd’. ‘Het is opvallend, als je kijkt naar de onslaggolf om ons heen. De Bossche vacatures hebben al in de Volkskrant gestaan, wij alleen nog in Brabantse media.’

Het is de vraag of tussen de schaarse reacties geknipte mensen zitten. De academies staan intussen wel te springen om docenten. ‘De vacatureruimte is gebaseerd op de nieuwe studentenaantallen. Dat gat willen we graag ingevuld zien’, zegt Schenk.

Hij denkt wel dat het de komende weken nog goed gaat komen. ‘We moeten volhouden. De ontslagen waren deze week in het nieuws, dus misschien wordt er in de komende periode meer duidelijk. We hebben natuurlijk ook veel convenanten met het bedrijfsleven, dus daarmee kunnen we anders nog een noodgreep uithalen.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?