Terug naar overzicht

Advocaat steeds dommer

Jonge advocaten zijn ook minder intelligent dan advocaten die eind jaren vijftig geboren zijn. Zo blijkt uit een onderzoek van het Britse Centre for Market and Public Organisation (CMPO), een onderzoeksinstituut van de Universiteit van Bristol.

IQ-scores

In het onderzoek worden de IQ-scores vergeleken van verschillende generaties advocaten. Advocaten die in 1958 geboren zijn scoorden in een eerder uitgevoerd onderzoek ongeveer 11 procent beter dan de gemiddelde IQ-score. Advocaten uit 1970 is dat iets minder dan 8 procent.

Opvallend, omdat bij de overige beroepsgroepen het verschil tussen de oudere en jongere generatie telkens niet meer dan een procent is. Met uitzondering van  accountants, waar de score nog net iets beroerder uitpakt: de generatie van 1958 scoort daar bijna 10 procent beter dan het gemiddelde, de generatie uit 1970 precies 6 procent.

Bij vier beroepsgroepen scoort de jongere generatie zelfs net iets beter dan de oudere: wetenschappers, journalisten, kunstenaars en verpleegkundigen.[AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?