Terug naar overzicht

Avans zoekt fietsendief

Van der Heijden heeft deze week briefjes opgehangen in de school: of de dader haar fiets alsjeblieft gewoon terug wil zetten. Anoniem. Als de fiets maar terug is. Ze komt voortaan lopend naar haar werk. ‘Ik woon aan de andere kant van het station. Het is niet ver, maar ik moet nu wel iets eerder opstaan.’

Videobeelden

Altijd zette ze haar stalen ros in het speciale afgesloten hok, dat voor de rijwielen van medewerkers is bedoeld. Tot een paar maanden terug. ‘Overal hingen bordjes “video-observatie”. Ik dacht dat ik me de moeite kon besparen en de fiets gewoon overal neer kon zetten.’ Ze heeft de bewakingsbeelden teruggekeken, maar het hielp niks. ‘De camera filmt net anderhalve rij. Maar niet de hele stalling. De volgende keer zet ik hem vlak voor die camera.’

De briefjes hebben ook nog niet geholpen. Maar ze heeft wel het gevoel dat ze iets heeft gedaan. ‘Ik wilde er toch iets mee doen. Bovendien is het goed om anderen erop attent te maken, dat zoiets ook bij Avans gebeurt.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?