Terug naar overzicht

Commotie over krantenartikel

In het artikel meldt Van Kalmthout dat hij gesolliciteerd had naar de functie van voorzitter, maar dat De Raad van Toezicht liever iemand van buitenaf wilde. Van Kalmthout is wel gevraagd waarnemend voorzitter te zijn tot een vervanger voor de vorige voorzitter, Harry Koopman, is gevonden.

Dat hij geen voorzitter is geworden, is voor hem ‘een grote teleurstelling’. ‘Ik ben het ook niet eens met de Raad van Toezicht dat men daarvoor kiest. Ik was eerder voorzitter van de Hogeschool ’s-Hertogenbosch dus was het logisch dat ik voor deze functie in aanmerking zou komen’, zegt Van Kalmthout in het artikel.

 

Eerlijk geantwoord

 

Een dag later wil Van Kalmthout er liever niet teveel woorden meer aan vuil maken. ‘’t Is gegaan zoals het is gegaan. De journalist van Brabants Dagblad vroeg of ik gesolliciteerd had en ik heb eerlijk geantwoord. Had ik dan “nee” moeten zeggen of dat ik me er niet over uitlaat? Dan gaat juist iedereen speculeren. Ik ben voor transparantie. Dat brengt soms risico’s met zich mee, maar die wegen niet op tegen het belang van openheid.’

 

De waarnemend voorzitter wil verder niet ingaan op zijn persoonlijke ambities. ‘De procedure is voor mij afgerond, ik ben geen voorzitter geworden, maar ben nog wel gewoon bestuurder van Avans. Samen met Marja Kamsma leid ik deze organisatie, dat is van belang. Mijn ambities zet ik nu opzij.’

 

Nieuwe wervingsprocedure

Van Kalmthout is de komende maanden waarnemend voorzitter, omdat de vervanging van Koopman nog niet is geregeld. De kandidaat die via de procedure was gevonden en op het punt stond zich voor stellen aan de Raad van Toezicht, trok zich om niet bekende redenen terug. Er komt nu een nieuwe wervingsprocedure. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?