Terug naar overzicht

Dansgarantie van Boemklatsch

De veelzijdige dance-avond is samengesteld door kunststudenten van AKV|St. Joost. Met de acts Boemklatsch en Nobody Beats The Drum is er gekozen voor energieke optredens met beukende beats en explosieve visuele effecten. Motto van deze avond: rocken tot je erbij neervalt. 

Kleurrijk collectief

De mannen van Boemklatsch begonnen in 2001 met het draaien van hiphopplaten tijdens een goedkoop feestje op een veredelde boot. Maar in zeven jaar tijd groeiden de feestende dj’s uit tot een divers en kleurrijk collectief. Inmiddels bestaat de hiphopgroep uit drie dj’s, spreekstalmeester Atactic en het duo Ramkraak dat voor indrukwekkende videobeelden moet zorgen.

Afgelopen jaar kwam de zeskoppige formatie met haar eerste officiële cd, Mixing in Action. Het album staat vol met de meest uiteenlopende muziekstijlen: van hiphop tot electro en van funk tot dance. Zo werd er onder andere samengewerkt met de turntable-virtuozen C-mon en Kypski en zingt Jeugd van Tegenwoordig-coryfee P. Faberyayo een muzieknootje mee.

Nobody Beats The Drum timmert inmiddels ook aardig aan de weg. In 2003 sleepte het Utrechtse trio de Grote Prijs van Nederland binnen in de categorie dance. Sindsdien toeren de mannen door binnen- en buitenland met hun energieke beats en visuele effecten. [CT]

St Joost presents: Boemklatsch + Nobody Beats The Drum

Mezz Breda, 5 maart 22.00, Kaarten 8 euro.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?