Terug naar overzicht

Filmfestival Breda

Het filmfestival in Breda gaat van start op woensdag 25 maart met de openingsfilm The Reader. Tot zondag 29 maart worden allerlei films vertoond in tien verschillende zalen. Klassiekers zoals The Godfather en The Good, The Bad and the Ugly worden vertoond, maar ook minder bekende films krijgen aandacht.

Anton Corbijn

De bekende Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn is gastprogrammeur. Naast een selectie van zijn favoriete films wordt tijdens het filmfestival een tentoonstelling ingericht met foto’s van zijn prijswinnende film Control. Deze film gaat over het leven van Joy Division zanger Ian Curtis. Corbijn ontving met deze film, zijn debuut als regisseur, onder andere prijzen in Cannes en Edinburg.

Uitgangspunt van het festival zijn de ontwikkelingen binnen de cinema op het gebied van beeldcultuur. Daarom wordt er ook samengewerkt met St. Joost, Breda Photo en het Graphic Design Festival.

Kaarten voor het festival zijn te koop bij de kassa van Mustsee en online via www.filmfestivalbreda.com. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?