Terug naar overzicht

Financiering salarisverhoging onder druk?

In een brief aan de Tweede Kamer over het woensdag gesloten sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers schrijft minister Donner van Sociale Zaken dat de bijdrage voor de loonontwikkeling in de collectieve sector door het kabinet op nul wordt gesteld. De HBO-raad is daar zeer bezorgd over en vreest dat het onderwijs de voor 2009 en 2010 afgesproken salarisverhogingen uit eigen zak zal moeten betalen. ‘Betrouwbare derden’ zouden deze interpretatie bevestigen.

 

Consequenties

OCW-woordvoerder Hans van den Broek zegt dat zijn ministerie de consequenties van het sociaal akkoord voor de diverse onderwijs-cao’s onderzoekt. ‘Op dit moment is daar nog niets over te zeggen.’ Maar collega-woordvoerder Bea Versteeg van minister Donner verzekert dat er niet getornd zal worden aan de financiering van lopende cao’s. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?