Terug naar overzicht

Genoeg animo voor opleiding Vastgoed

Volgens Hollants is er genoeg animo voor de toekomstige opleiding in Tilburg. ‘Tot nu toe hebben zich 25 tot 30 jongeren gemeld die interesse hebben. Die brengen we regelmatig samen op ze bij te praten over de ontwikkelingen. We zijn ook eerlijk en hebben de scholieren verteld dat ze een klein risico nemen.’

Goedkeuring

Het is namelijk nog steeds niet zeker of Avans de opleiding vanaf september mag aanbieden. Hollants: ‘We wachten nog op goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs. Daarbij wordt er gekeken of er geen vergelijkbare opleidingen dicht bij ons in de buurt worden gegeven.’

Hollants verwacht verder geen problemen. Volgens hem verschilt Bouwmanagement en Vastgoed van de bestaande opleidingen: ‘Vastgoed bij Fontys in Eindhoven wordt bijvoorbeeld van de economische kant benadert. Wij richten ons daarnaast ook op de technische aspecten.’

Doelgroep

Met de opleiding gokt Hollants bovendien op een nieuwe doelgroep. ‘In tegenstelling tot de andere opleidingen van onze academie komen voor Vastgoed ook scholieren in aanmerking die geen technisch pakket hebben. Met een profiel van Economie & Maatschappij kun je ook bij ons terecht.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?