Terug naar overzicht

Kandidaat bestuursvoorzitter trekt zich terug

Avans zou anders stuurloos zijn, want Harry Koopman is per 1 maart gestopt als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Om hem te vervangen is 1 oktober 2008 een sollicitatieprocedure gestart. Een benoemingsadviescommissie is in januari begonnen met het voeren van gesprekken met kandidaten. Uiteindelijk is er één kandidaat gekozen, maar die heeft zich op het laatste moment teruggetrokken.

 

Nieuwe procedure 

Om dit in het vervolg te voorkomen, gaat de Raad van Toezicht de procedure, uitgevoerd in samenwerking met een wervings- en selectiebureau – de komende weken evalueren. In april start een nieuwe wervingsprocedure. Het duurt dan waarschijnlijk een half jaar voordat een nieuwe kandidaat is gevonden.

Tot de nieuwe voorzitter is aangenomen, neemt Frans van Kalmthout, lid van de Raad van Bestuur, het voorzittersschap waar. Van Kalmthout beaamt dat dit niet een handige periode is om een bestuurder minder te hebben. ‘Je merkt dat door de kredietcrisis veel vragen op het hoger beroepsonderwijs afkomen.’

Bestuurlijke agenda uitgevoerd

Marja Kamsma, het andere lid van de Raad van Bestuur, neemt ook taken van Koopman over. Zij gaat bijvoorbeeld de uitvoering van de Meerjarenbeleidsplan aansturen. ‘We zullen afspraken moeten afzeggen en sommige zaken worden doorgeschoven’, zegt Van Kalmthout, ‘maar de bestuurlijke agenda wordt gewoon uitgevoerd. Binnen een paar weken moeten er bijvoorbeeld al beslissingen worden genomen over de nieuwbouw.’ [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?